Bilar, min största hobby

Jag kör inga nya bilar, klassiska bilar är min hobby. Jag tycker att det är alltför mycket automatik på dagens bilar. Man behöver knappt öra de bilarna som de säljer idag, jag som bilintresserad tycker att det är riktigt tråkigt. Jag vill att det ska kännas att man kör en bil. Det ska inte bara vara att gasa, bromsa och svänga. Vem kallar väl det bilkörning? Inte gör jag det i alla fall. Den nyaste bilen som jag kör är trettio år gammal, den har styrservo, det har jag inte på mina andra bilar, så den känns lyxig att köra. Jag och frugan tog med den på en tur och jag märkte ganska snart att däcken inte riktigt greppade. Så jag stannade till på närmsta mack i Vänersborg, där tog jag en titt på dem och upptäckte att de var farliga att köra med på vägen. Om det skulle komma lite regn så skulle vi knappt haft något grepp alls. Så jag kontaktade Roland Sörquist Däck & Rekond, de erbjuder däckservice och biltvätt bland annat. Jag har varit hos Roland Sörquist i Vänersborg tidigare och bytt däck på en annan gammal bil. De kunde ta emot oss direkt. Jag köpte två par nya däck av dem som de monterade på nolltid. Efter 30 minuter kunde vi ge oss ut på vägen igen med felfria däck som kommer att kunna ta oss fram på vägarna i säkert trettio år till. Vi fortsätta att susa igenom landskapet och Vänersborg. Det är vackert i Vänersborg, speciellt då solen skiner som de gör nu.